cover

Wat zijn er allemaal voor verschillende trouwjurken?

Natuurlijk wil je er goed uitzien op je bruiloft, het is een unieke dag en je wilt de mooiste bruid van de wereld zijn. De trouwjurk speelt hierbij een belangrijke rol. Maar het is niet zo eenvoudig om de juiste te vinden. Er is veel om over na te denken, de kleur, het silhouet, de bijpassende stof, de halslijn en alles moet natuurlijk afgestemd zijn op jouw persoonlijkheid. De keuze is enorm en we willen je helpen om de juiste trouwjurk te vinden.

Welke kleur moet de jurk zijn?

Het is al lang niet meer zo dat je per se in het wit moet trouwen, de bruid mag nu zelf kiezen en alle kleuren dragen die ze zou willen. Ivoor is een veel uitgekozen kleur voor een trouwjurk tegenwoordig. Deze kleurtint is ook geschikt voor elk huidtype en in deze kleur heb je altijd een elegante uitstraling. Natuurlijk bent je ook aan de veilige kant met crème of champagne.

Bruidsjurken in ivoor

Een bruidsjurk in ivoor is geschikt voor elke huidteint, zelfs zeer bleke huidtypes zien er gewoonweg betoverend uit. De lichte huid krijgt een rooskleurige glans, terwijl een vrij donkere teint onopvallend en discreet wordt versterkt.

De trouwjurk in crème

Wit is nog steeds de klassieker, maar je kunt ook gaan voor crème. Het is een goed alternatief voor wit, want veel bruiden vinden wit gewoon te fel. Als je nu op zoek bent naar een bruidsjurk in crème, kun je er zeker van zijn dat je er snel een vindt. De kleur crème zorgt voor een mooi en rustgevend effect, in deze kleur zie je er nobel en delicaat uit. Deze kleur is erg populair onder bruiden.

Je kunt deze kleur trouwjurk combineren met elk accessoire, niet alleen goud en zilver. Ook gemengde sieraden zijn absoluut mogelijk bij deze kleur. Als je de bruidsjurk in een bruidsmodezaak hebt koopt, kun je vragen of ze eventueel sieraden hebben die je kunt dragen tijdens het passen. Zo kun je zien welke kleuren het beste passen bij jouw huidtype en de jurk. Dit levert je gelijk een mooi totaalplaatje op!

Kleurrijke trouwjurken

Hoewel wit waarschijnlijk de nummer 1 kleur blijft, door de uitstraling van onschuld en zuiverheid. En de associatie met jeugdigheid. En de droom die standhoudt doordat wit ‘de kleur’ is om in de kerk te trouwen. Zijn er nog tal van mogelijkheden om kleur toe te voegen aan jouw jurk. En het is jouw feestje, dus jij bepaald wat je draagt. Niemand anders.

Als je daarom een beetje anders wilt zijn dan andere, kun je kiezen voor een kleurrijke trouwjurk. Met een rode trouwjurk heb je een heel bijzondere uitstraling, rood is romantisch, gepassioneerd en sexy. Het is de kleur van liefde, geluk en voorspoed en deze kleur straalt altijd een zekere elegantie uit. Maar je hebt wel wat moed en een flinke portie zelfvertrouwen nodig, want een rode trouwjurk is nog steeds een uitzondering op de regel.

kleur zorgt voor een sprookjesachtige en dromerige uitstraling. Roze is vleiend en ziet er een beetje onschuldig uit. Vaak wordt een roze jurk gedragen voor een huwelijk bij de gemeente, maar het is ook perfect voor een bruiloft in vintage stijl. Misschien hou jij ook wel van een kleurrijke trouwjurk? Waarom niet? Je mag doen wat je wil. Je moet echter niet te veel kleuren combineren, dan wordt het wel een hele drukke boel. Je kunt ook kleurrijke accenten toevoegen, wat dacht je van een gekleurde strik of kleurrijke accessoires?

De lengte

Je kunt kiezen voor een lange of een korte trouwjurk. Een lange jurk is perfect voor een sprookjeshuwelijk. Klassieke trouwjurken zijn op vloerlengte, ze stralen elegantie uit op hun eigen manier. De jurk mag echter niet over de vloer slepen en de bruidsschoenen mogen alleen tijdens het lopen of dansen schitteren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een lange jurk met sleep, de prinses look is dan perfect. Maar hoe fantastisch een sleep er ook uitziet, het is ook erg onpraktisch. Je moet er dus voor zorgen dat je de sleep kunt optillen.

Een korte trouwjurk wordt ook vaak uitgekozen, er zijn talloze modellen. Korte trouwjurken zijn een visueel hoogtepunt, en ze hebben ook hun voordelen. Met een korte jurk keer je je af van de klassieke stijl, het creëert een frisse en buitengewone uitstraling. In de zomer is het ook veel luchtiger en in een korte bruidsjurk kun je je mooie benen showen. Het geeft je veel meer bewegingsvrijheid, denk maar aan trappenlopen of naar het toilet gaan.

Het silhouet

De klassieke trouwjurk is de A-lijn, hij straalt elegantie uit en je hebt er een prachtig figuur in. De A-lijn heeft een strakke top en een uitlopende rok. Vandaar de naam. Een trouwjurk in de A-lijn is altijd goed, deze vorm is de eerste keuze voor elk figuur. Deze trouwjurk rekt het figuur een beetje uit en je kunt probleemgebieden goed verbergen. De rok is uitlopend, maar toch zullen de vrouwelijke rondingen niet gemist worden.

De prinsessentrouwjurk

Voor een sprookjeshuwelijk is deze jurk perfect, je zult je als een prinses voelen. Met deze jurk maak je zeker een vorstelijke entree op jullie dag. Meestal wordt er een hoepelrok onder de rok gedragen, dit geeft de jurk het juiste volume. Sommige modellen zijn echter gemaakt van meerdere lagen tule of tafzijde, waardoor de jurk er ook volumineus uitziet.

Zeemeermin trouwjurk

Als je een grootse entree wilt maken, dan is een echte mermaid dress iets voor jou. Het is echt een buitengewone pasvorm, maar je moet er wel het juiste figuur voor hebben. Het is een hele nauwe pasvorm, van de borst tot de heupen zit de jurk strak om het lichaam en wordt dan vanaf halver wege de heupen ineens langzaam breder. Daarmee heeft de jurk zijn naam gewonnen, want het onderste deel van de jurk doet denken aan de staartvin van een zeemeermin. Meestal is de trouwjurk strapless, maar er zijn ook hele mooie modellen met bandjes. Dus als je je figuur wilt benadrukken, is deze trouwjurk een goede keuze. Zo kun je bijvoorbeeld de nadruk leggen op een prachtige volle buste, maar je kunt ook perfect pronken met je mooie ronde billen.

De accessoires

Je kunt een trouwjurk verfijnen met veel elementen zoals: strikken, franjes, borduurwerk, alles is mogelijk en te koop. Maar je kunt ook een verbluffende entree maken met een eenvoudige trouwjurk. Elke trouwjurk heeft de juiste accessoires nodig: schoenen, sieraden, kapsel, handtas en misschien een paar handschoenen. Oh ja, een klassieke bruidssluier hoort normaalgesproken ook in het haar, maar tegenwoordig moet niets en mag alles, je kunt ook kiezen voor allerlei haarjuwelen in plaats van een sluier.