Vind nu uw trouwlocatie

Trouwlocaties – de juiste plaatsen voor de “mooiste dag van je leven”

Wie zich bezighoudt met de voorbereidingen van zijn bruiloft, zal snel beseffen dat één factor daarbij een belangrijke rol speelt: de keuze van de juiste locatie! Want: naast de “meest fantastische trouwjurk”, een “onvergetelijk feest” en de "meest romantische trouwgeloften" ooit, is het natuurlijk ook van essentieel belang dat je de juiste locatie kiest.

De kans is immers aanwezig dat een groot deel van jullie eerste huwelijksdag hier doorgebracht zal worden. Kortom, het kiezen van de juiste trouwlocatie is van groot belang om "de mooiste dag van jullie leven" net dat tikkeltje perfecter te maken.

Maar met welke factoren moet je eigenlijk rekening houden met betrekking tot het uitkiezen van die ene locatie? Er zijn tegenwoordig heel wat opties beschikbaar. Terwijl sommige locaties zich richten op een eenvoudige, sobere ambiance, richten andere zich op extravagantie en een bijzondere flair.

Het is dus extra belangrijk dat jullie duidelijk zijn over jullie verwachtingen, maar dat jullie wel openstaan voor andere ideeën en mogelijkheden.

Als je genoeg tijd neemt om verschillende locaties te vergelijken en niet op te korte termijn plant, vind je vast en zeker precies de plaats voor jullie feest die perfect bij jullie ideeën en wensen aansluiten. Natuurlijk is het ook een voordeel dat veel aanbieders van trouwlocaties precies weten hoe belangrijk de factor "individualiteit" voor het bruidspaar is geworden in de aanloop naar het feest.

Daarom kan het ook de moeite waard zijn om een beroep te doen op een van de talrijke dienstverleners die persoonlijke pakketten aanbieden. Of het nu gaat om een themafeest of een klassiek feest: de nadruk moet liggen op communicatie! In het kader van een persoonlijk gesprek kunnen jullie er snel achter komen welke trouwlocaties uiteindelijk het beste bij jullie individuele ideeën en wensen past.

De KRUU Trouwlocatie vinder: wij helpen jullie graag jullie droomlocatie te vinden!

Het zoeken naar een geschikte trouwlocatie kan veel tijd in beslag nemen. Er zijn immers tal van opties beschikbaar. Hier is het belangrijk het overzicht te bewaren en natuurlijk niet de vreugde van het plannen te verliezen.

Met onze KRUU Trouwlocatie vinder kun je jezelf concentreren op de essentie zonder de romantiek en het plezier in de voorbereiding van jullie "grote dag" uit het oog te verliezen.

Dienstverlener zoeken

Begin uw reis naar uw droomhuwelijk

Het beste uitgangspunt voor het vinden van uw partners is de stad waar u wilt vieren.

Wat moet je overwegen als je een trouwlocatie boekt?

Om een trouwlocatie te kunnen vinden, is het allereerst belangrijk om afscheid te nemen van het idee dat er een algemeen “perfecte” plaats is om een bruiloft te vieren. Want: zo individueel als ieder bruidspaar is, zo individueel zijn ook de mogelijkheden om van de “mooiste dag van jullie leven” iets heel bijzonders te maken op basis van de geschikte locatie. Bovendien is het natuurlijk volkomen legitiem – en meestal ook de regel – om uit verschillende locaties te kunnen kiezen en deze met elkaar te vergelijken. De zoektocht naar de juiste plaats voor het feest is immers niet te vergelijken met een gezellig weekendje shoppen!

De keuze van een locatie is een belangrijke stap in de zoektocht naar de “perfecte dag”, die niet mag worden onderschat. Als je duidelijk bent over jullie ideeën en wensen, moet je de beschikbare locaties in verschillende categorieën vergelijken.

Onder meer de volgende punten zijn van belang gebleken:

1. De beschikbaarheid van de locatie

De vraag of de locatie van jullie keuze beschikbaar is op “dag X” is niet alleen een belangrijk uitsluitingscriterium in de zomer, wanneer verhoudingsgewijs veel bruiloften worden gevierd. Want: vooral in verband met populaire trouwlocaties kan het moeilijk zijn om op de desbetreffende gewenste dag te kunnen reserveren. Je wilt toch alle gasten absoluut uitnodigen in jullie favoriete restaurant? Dan kan het nodig zijn om de bruiloft uit te stellen naar een andere datum wanneer het restaurant op jullie datum al geboekt is. Jullie zouden zeker niet de eerste zijn die vanwege de locatie beschikbaarheid de datum moeten aanpassen.

Maar: als je er zeker van wilt zijn dat de gewenste datum en de gewenste plaats in ieder geval overeenstemmen, loont het meestal de moeite om vroeg te plannen en liever wat eerder te informeren. Veel trouwlocaties bieden de mogelijkheid om vrijblijvend een datum te blokkeren – in ieder geval voor een paar dagen – voordat jullie definitief beslissen.

2. Het aantal gasten

Je wilt jullie bruiloft niet alleen met jullie naaste familie vieren, maar ook in stijl met veel vrienden? Dan moet de trouwlocatie natuurlijk ook aan deze eis voldoen. Zodra de gastenlijst is opgesteld, kun je de juiste beslissingen nemen en, indien nodig, de ene of de andere locatie schrappen. In geval van twijfel kun je beter voor een wat grotere locatie kiezen. Het zou toch zonde zijn om boos te moeten zijn over een te kleine dansvloer door gebrek aan ruimte?

3. De prijs en het beschikbare budget

Ook al klinkt het misschien wat onromantisch: de prijs moet ook meewegen bij het kiezen van de juiste trouwlocatie. Niemand wil zich immers achteraf zorgen hoeven te maken over eventuele betalingsproblemen. Om de verschillende prijzen van de afzonderlijke aanbieders nog beter met elkaar te kunnen vergelijken, is het van belang – indien mogelijk – steeds volgens dezelfde maatstaf te werken.

Dit betekent: maak voor jezelf een lijst met alle belangrijke gegevens, zoals: het aantal gasten, de datum, de duur van het feest en de algemene voorwaarden en vraag om specifieke aanbiedingen. Een “leuk neveneffect”: zo breng je ook de betrokken locaties op de hoogte van belangrijke verwachtingen in verband met jullie “perfecte feest”.

4. De plaats

Je wilt toch zeker geen lange reis maken na het jawoord, maar meteen met alle dierbaren op de liefde proosten? Hier kan het de moeite waard zijn een trouwlocatie te kiezen in de buurt van het gemeentehuis of in de buurt van de kerk. Vooral in grote steden zijn hier vaak goede mogelijkheden, waarbij de afstanden soms zelfs te voet kunnen worden afgelegd. Maar de gasten zullen ook geen bezwaar hebben tegen een paar minuten rijden.

5. Het menu of de eventueel noodzakelijke zoektocht naar een geschikte traiteur

Afhankelijk van de locatie wordt soms niet alleen de locatie verhuurd, maar wordt ook het eventuele gebruik van verdere aanbiedingen beloofd. Als het feest plaatsvindt op een locatie die verbonden is aan een restaurant, kun je vaak de gebieden “zaalverhuur” en “catering” combineren. Als je alleen voor een feestzaal hebt gekozen, is het natuurlijk belangrijk om van tevoren het desbetreffende buffet of menu te regelen. Veel cateraars bieden speciale menu's en individuele gerechten aan voor bruidsparen en hun gasten. Afhankelijk van de aanbieder kan hier natuurlijk ook vaak het personeel in de vorm van koks en obers worden geboekt.

Dienstverlener zoeken

Begin uw reis naar uw droomhuwelijk

Het beste uitgangspunt voor het vinden van uw partners is de stad waar u wilt vieren.

De KRUU Trouwlocatie vinder – het principe

Wij willen dat jullie in staat zijn om jullie bruiloft effectief en absoluut zonder stress te plannen. Aangezien onze klanten hun locaties achteraf beoordelen, hebben jullie een ideale mix van beoordelingen van andere koppels, hun gasten en dienstverleners.

En: dankzij onze handige filteropties kun je met de KRUU Trouwlocatie vinder gericht zoeken naar jullie toekomstige droomlocatie.

Maakt niet uit of:

 • Je op zoek bent naar een locatie in een bepaalde provincies (bijvoorbeeld “trouwlocaties in NH”)
 • Je geïnteresseerd bent in zalen in een bepaalde stad
 • Je speciale extra's verkiest, zoals een locatie direct aan het water
 • of je alleen goedkopere trouwlocaties wilt zien:

de KRUU Trouwlocatie vinder zal jullie helpen en precies de opties laten zien, die het beste bij jullie verwachtingen passen!

De KRUU Trouwlocatie vinder en de voordelen

Met behulp van de KRUU Trouwlocatie vinder kun je een overzicht krijgen van alle belangrijke feiten over een bepaalde locatie.

Je profiteert van:

 • talrijke foto's, die zullen helpen om een nog betere indruk te krijgen van de plaats in kwestie
 • veel relevante informatie
 • authentieke beoordelingen en referenties, natuurlijk geschreven door echte bruiden en bruidegoms
 • de mogelijkheid om de resultaten te filteren en naar specifieke locaties te zoeken
 • ons neutrale beoordelingssysteem op basis van betekenisvolle categorieën.

Onze criteria voor het plaatsen van een review in het overzicht

De beoordelingen van onze KRUU Trouwlocatie vinder zijn gebaseerd op verschillende categorieën. Ons doel: de belangrijkste feiten over de plaats in kwestie overbrengen!

Dit resulteert in de volgende structuur:

 • Algemene gegevens (Hier worden o.a. vragen beantwoord als “Hoeveel personen kunnen er worden ondergebracht?” en “Hoeveel kost het om de locatie te huren?”)
 • Catering (Hier kom je te weten of de locatie cateringdiensten aanbiedt. Zo ja, dan kun je in deze rubriek informatie vinden over de prijs en de kwaliteit van het eten.)
 • Personeel (Je wilt de gasten niet zelf bedienen? Dan is deze sectie misschien interessant. Hier kun je te weten komen of de locatie in kwestie service biedt, inclusief bediening.)
 • Ruimten (“Hoeveel kost de huur?” “Zijn er zitplaatsen?”)
 • Accommodatie (Hier kun je onder meer nagaan of de gasten in de nabije omgeving van de locatie in een hotel kunnen overnachten.)
 • Infrastructuur (“Is er voldoende parkeerruimte?” “Kan een buitenruimte worden gebruikt?”)
 • Bijzondere voorwaarden (Hier vind je antwoorden op andere belangrijke vragen, zoals “Hoe lang is het toegestaan om hier te feesten?”)

Tenslotte profiteer je met de KRUU Trouwlocatie vinder natuurlijk van een zinvolle sterrenwaardering voor elke locatie, waarin belangrijke kerngegevens, zoals de ligging, de sfeer, de prijs-kwaliteitverhouding en eventuele aanbevelingsstromen zijn verwerkt.

Lange, tijdrovende vergelijkingen behoren tot het verleden! Met de KRUU Trouwlocatie vinder kun je gericht zoeken, informatie inwinnen en nog meer ontspannen genieten van alle huwelijksvoorbereidingen!

Hoeveel kost het om de trouwlocatie te huren?

De prijs die je moet berekenen voor het huren van de trouwlocatie hangt af van verschillende factoren. Want: natuurlijk kun je – zoals bij de trouwjurk -– kiezen voor een eenvoudige “basisversie” of het “alles erop en eraan”. De vraag die zich hier dan voordoet is: welke trouwlocaties zijn relatief goedkoop en waar is het belangrijk om over een iets ruimer budget te beschikken?

Duur, maar luxueus: het huwelijksfeest in een hotel

Wil je je nergens zorgen over hoeven maken op de dag van je bruiloft? Wil je feestvieren met het goede gevoel dat alle gasten niet alleen feestvieren, maar ook gelijk een slaapplaats in de buurt hebben? Dan kan het de moeite waard zijn – mits je over het juiste budget beschikt – om het in een hotel te vieren.

Want: hier heb je alles wat je nodig hebt om van de “mooiste dag van je leven” een bijzonder luxueuze ervaring te maken. Naast de bijpassende zalen, die – afhankelijk van de aanbieder – ook geschikt zijn voor grotere gezelschappen, kun je individuele verwachtingen van jullie huwelijksmenu laten verwezenlijken. Bovendien profiteer je onder andere van een bijzondere feestelijke ambiance, de service door bedienend personeel of de mogelijkheid om de gasten in het hotel te laten verblijven en hen zo direct na het feest een slaapplaats aan te bieden.

Desselniettemin mag je nooit vergeten dat het gebruik van deze aanbiedingen meestal gepaard gaat met een relatief hoge prijs. Bovendien is het zeker de meest ontspannen manier om een speciale dag door te brengen met een vleugje luxe en zorgeloosheid.

Het alternatief: een goedkopere trouwlocatie

Het huren van een trouwlocatie hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Zelfs met een relatief klein budget heb je nog steeds de mogelijkheid om een speciale dag te beleven waaraan jullie nog jaren met plezier zullen terugdenken. Wat dacht je van een feest in een clubhuis, bijvoorbeeld? Klinkt dat een beetje te gewoon? Laat die indruk je niet misleiden! Met een beetje decoratie en de juiste verlichting kun je zowat elke ruimte omtoveren tot een geweldige feestlocatie. Bovendien heb je vaak de kans om een eigen persoonlijke 'touch' aan deze kamers te geven.

Houd er echter rekening mee dat de tijd die met de planning van het feest is gemoeid, hier iets langer kan zijn. Want: naast catering en zitplaatsen moet je vaak ook zorgen voor de eindschoonmaak. Toch zijn vele bruidsparen telkens weer verrast hoe charmant het kan zijn om niet voor luxe te kiezen, maar voor authenticiteit.

Wat is beter? Goedkoop of duur?

Wanneer je de prijzen van verschillende trouwlocaties vergelijkt, zul je zeker merken dat elke variant zijn eigen bijzondere charme heeft. Daarom moet je niet alleen beslissen op basis van de “cijfers”, maar ook op basis van je onderbuikgevoel.

Je zult je ongetwijfeld prettiger voelen als je merkt dat het soort locatie dat je kiest niet alleen past bij jullie portemonnee, maar ook bij jullie karakter als echtpaar. De vraag of de goedkopere dan wel de duurdere optie hier de “betere” is, kan dan ook niet op een gestandaardiseerde wijze worden beantwoord. Hier spelen, net als bij veel vragen over de liefde, verschillende factoren een belangrijke rol.

Wanneer moet je beginnen na te denken over jullie trouwlocatie?

Dit is ook een vraag die niet in het algemeen kan worden beantwoord. Want: het kan natuurlijk zijn dat je geluk hebt en dat het voldoende is om een week voor je bruiloft een geschikte locatie te kiezen. Maar dat risico wil je toch niet nemen? Daarom: zodra jij en je liefje een bepaalde datum hebben vastgelegd – en jullie huwelijk hebben laten registreren bij de burgerlijke stand – is het tijd om te gaan nadenken over de juiste trouwlocatie.

Uitzondering: De locatie is nog belangrijker voor je dan de datum? In dat geval kan het de moeite waard zijn om eerst de beschikbaarheid van de locatie te controleren en vervolgens de datum te blokkeren bij de burgerlijke stand. In principe moet je niet te lang wachten met het boeken van de locatie. De kans is immers groot dat populaire locaties snel volgeboekt zijn, vooral in de zomermaanden of op bepaalde data.

Bovendien zou het zeker ook een vergissing zijn om alleen de focus te hebben op bestaande trouwlocaties. Wil je het echt persoonlij maken? Dan kan het de moeite waard zijn om samen met je liefje met open ogen door de stad te wandelen en jullie geschiedenis samen te te bespreken. Er is vast wel een bijzondere plek met een betekenis voor jullie bieden die zich als trouwlocatie leent.

Wanneer moet je de trouwlocatie boeken?

Natuurlijk is er geen harde regel die zegt op welke dag je de trouwlocatie precies moet hebben geboekt. Maar je zult in ieder geval een stuk rustiger slapen als je weet dat deze belangrijke stap in het planningsproces is uitgevoerd.

Je kunt jezelf vragen stellen als:

 • Staat mijn trouwdatum vast?
 • Zijn mijn lief en ik het eens dat “locatie X” de beste optie is? Je wilt toch niet op je “grote dag” zitten discussiëren of “locatie B” een betere optie was geweest.
 • Heb ik de bruiloft al geregistreerd?
 • Heb ik verschillende trouwlocaties vergeleken en mijn persoonlijke favoriet al gevonden?

Als jullie “ja” antwoorden op bovenstaande vragen, is het meestal tijd om de locatie te boeken. Misschien kun je ook enkele locaties aanwijzen die de mogelijkheid bieden om een paar dagen een vrijblijvende datum te blokkeren om wat meer tijd te winnen?

Als vuistregel geldt dat veel bruidsparen hun trouwlocatie relatief snel na de registratie van hun huwelijk boeken. Reserveringen van ongeveer vijf tot zes maanden van te voren zijn dan ook niet ongewoon.

Wat moet een trouwlocatie absoluut hebben?

Een vraag die veel bruidsparen zichzelf tijdens hun zoektocht naar de ideale trouwlocatie stellen: “Zijn er klassieke “musthaves” waar een locatie in ieder geval mee voor de dag moet komen?” Het antwoord: “Nee.” Want: of jullie je prettig voelen in het betreffende pand hangt af van jullie individuele smaak!

Als je verwachtingen overeenkomen met het aanbod van de locatie en als deze wordt gekenmerkt door een vriendelijke sfeer, netheid en aardig bedienend personeel en andere voorzieningen, zoals praktische parkeergelegenheid, dan staat niets jullie in de weg om hier heerlijke, onvergetelijke uren door te brengen. Het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat de bruiloft in de eerste plaats jullie dag is!

Daarom: neem de tijd om na te denken over wat JIJ wilt van de “perfecte locatie” en begin aan een spannende zoektocht naar een plek die zeker een heel speciale rol zal spelen voor de rest van jullie leven!