cover

Waarop letten bij de keuze van een ring?

Vroeger deed de man het aanzoek aan de vrouw en vroeg haar de vraag der vragen. Tegenwoordig maakt het niet uit wie nou wie vraagt man – man, vrouw – vrouw, vrouw – man of man – vrouw, alles kan en alles mag. En het is allemaal even bijzonder.

Wie ook wie vraagt, de ‘vrager’ kiest de verlovingsring. Wanneer de partner ja zegt start ook de zoektocht naar de trouwringen. En dat is zo makkelijk nog niet met 2 verschillende mensen met 2 verschillende meningen.

De trouwring symboliseert het huwelijk, eeuwige liefde en trouw aan elkaar. Bij het kopen van de trouwringen moet daarom rekening worden gehouden met een aantal belangrijke criteria, om de perfecte ring voor jullie beide te vinden.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van de ringen

Een trouwring is immers niet zomaar een ring, het is meestal een zeer waardevol sieraad met een hoge materiële en vooral emotionele waarde. Wanneer je naar de trouwring kijkt, zal je je de emoties herinneren die je op dat moment voelde.

Daarom moet de trouwring, net als de trouwjurk, perfect zijn en vooral de juiste zijn. Je zult merken wanneer je de juiste ring hebt gevonden of liever gezegd wanneer hij jou vindt. Weet je dat gelijk! Het klinkt een beetje als een slechte quote uit een Harry Potter film maar als je het ervaart, weet je wat we bedoelen.

Wanneer je getrouwde stellen vraagt naar hun zoektocht naar de ringen, zullen velen het beamen; wanneer je ‘de’ ring in je handen hebt, weet je dat het de juiste is. Een ring moet van een goede en vooral sterke kwaliteit zijn. Bespaar niet op dit vlak! Een trouwring moet een leven lang mee. Na verloop van tijd worden de sporen van het dagelijks leven zichtbaar op een minder hoogwaardige trouwring, en daarom moet de trouwring stevig, robuust en vooral krasbestendig zijn.

De ring zal je jarenlang herinneren aan de mooiste dag van jullie leven en is daarom emotioneel heel belangrijk. Daarom is het belangrijk dat de ring ook na vele jaren zijn glans behoudt.

Belangrijke factoren die een rol spelen bij het kiezen van de trouwringen:

 • de uitstraling
 • het materiaal
 • de kwaliteit.

Kies de trouwringen vroeg genoeg uit

Je moet niet wachten met het kopen van de trouwringen tot het laatste moment. Het is belangrijk dat de trouwringen maanden voor de bruiloft uitgekozen worden, zodat de ringen echt op tijd klaar zijn voor de bruiloft.

Vaak onderschatten de bruidsparen de tijd die nodig is om de ringen te kopen, te passen en klaar te maken. Je bent niet de enige bruid (of bruidegom) die op zoek is naar een ring. Bovendien is het mogelijk dat je bij de eerste juwelier niet vindt wat je zoekt en dat je daarom verder en langer moet zoeken bij meerdere juweliers. Zelfs als je op het internet iets vindt en besteld, moet je er rekening mee houden dat de levertijden langer kunnen zijn en dat het zo kan zijn dat de ringen nar ontvangst niet blijken te passen of niet naar wens zijn. Bedenk dan dat het retourneren en aanpassen van de ringen ook weer tijd in beslag neemt.

Stel het budget vroeg vast

Het aanbod van trouwringen is mega groot! Verschillende kleuren, materialen, ontwerpen. Daarom verschillen ze ook in prijs, afhankelijk van het materiaal en de gebruikte stenen. Je moet daarom het budget vroeg genoeg bepalen, zodat de juwelier een indicatie heeft van het budget en jullie zo de juiste modellen kan laten zien, maar houd altijd in gedachten dat trouwringen een investering voor het leven zijn en dat jullie er wat meer geld aan kunnen uitgeven wanneer het budget dat toelaat.

Kies de ringen niet alleen op uiterlijk

Hoewel het uiterlijk een belangrijk criterium is voor de keuze van de trouwringen, mag het niet het enige zijn. Bovendien moet een trouwring comfortabel zitten en draagbaar zijn, zodat je het niet vervelend vindt en geniet van het dragen ervan, en trouwringen moeten van hoge kwaliteit zijn, zodat het dagelijkse leven geen invloed heeft op hen.

Leg je focus op het materiaal

Je moet je richten op het materiaal van de ring. Omdat het materiaal alleen al van invloed is op het uiterlijk van de ring en de duurzaamheid ervan.

Je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende materialen. Laat de juwelier één model per materiaal voor jullie uitkiezen, zodat jullie een beeld kunnen vormen van het gewenste materiaal voor de trouwringen. Trouwringen bestaan meestal uit:

 • Goud
 • Wit goud
 • Platina
 • Zilver
 • Mengsel van goud en andere materialen om roségoud en andere mooie en aantrekkelijke tinten te creëren.

Dus let op:

 • een hoogwaardige afwerking
 • een robuust materiaal
 • een comfortabel gevoel bij het dragen
 • een mooi en aantrekkelijk uiterlijk van het materiaal

De trouwring moet passen bij jouw persoonlijke stijl

Jouw trouwring is jouw trouwring en je moet niet het gevoel hebben dat het een sieraad is dat niet van jouw is, het moet passen bij jouw stijl en andere sieraden die je wellicht dagelijks draagt. Om deze reden is het zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw trouwring overeenkomt met jouw stijl wanneer je hem koopt. De ringen hoeven ook niet gelijkwaardig te zijn qua prijs of uiterlijk. Natuurlijk moet het een set zijn maar let hierbij niet op het prijsverschil. De ringen moeten bij jullie passen. Meer dan bij elkaar. Jullie moeten ze de rest van jullie leven kunnen dragen, samen met jullie andere sieraden.

Het materiaal moet echter zo mogelijk hetzelfde zijn, zodat de ringen harmonieus bij elkaar passen. Grote opvallende ringen met bijzondere ontwerpen zijn erg mooi, maar helaas bestaat het risico dat je de ring snel zat wordt. Kies daarom voor een eenvoudig ontwerp dat jouw stijl vertegenwoordigt.

Kijk eens goed naar de grootte

Zorg er bij het kopen van trouwringen voor dat ze de juiste maat en pasvorm hebben. Want meestal zwellen de vingers op in de warme maanden, daarom mag de ring niet te klein zijn. Probeer de ring meerdere malen per dag om een zinvol resultaat te krijgen met betrekking tot de juiste maat.

Wil je een paar speciale trouwringen? Dan smeed je ze toch zelf!

Trouwringen nemen een heel bijzondere en belangrijke plaats in, in het huwelijk. Om ze een nog persoonlijker tintje te geven, kun je de ringen zelf smeden, samen met je partner. Je zult versteld staan hoe bijzonder het is om deze ervaring met elkaar te delen en hoeveel emotionele waarde wordt toegevoegd aan de ringen.

Je kunt hiervoor deelnemen aan verschillende cursussen en uitkijken naar een bijzondere ervaring die je je nog lang zal herinneren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je het resultaat van deze ervaring voor de rest van je leven op je vinger zult dragen.

Zoeken naar manieren om geld te besparen

Als je geld wilt besparen bij het kopen van de trouwringen, kun je deze kopen tijdens de uitverkoop bij de juwelier, in het naseizoen van oktober tot ongeveer april of op het internet bij de Sale producten.